Outplacement

Outplacement

Outplacement voor werknemers 

Outplacement van Careersolution is er voor de werknemer en voor de werkgever. De kern van de outplacement trajectten van Careersolution ligt in de individuele aanpak onder begeleiding van een professionele coach. Door middel van een vrijblijvend kennismakingsgesprek krijgt een indruk over het te belopen traject. U stelt samen met uw coach een plan van aanpak samen, dat compleet is afgestemd op uw wensen en persoonlijke situatie. Onder begeleiding van uw persoonlijke coach ervaart u het outplacementtraject als volgt;

Kennismakingssgesprek
Hierin wordt de inhoud en de looptijd van het traject samengesteld

Beroepskeuze orientatie
Tijdens deze fase orienteren clienten zich op hen persoonlijke mogelijkheden, comptenties en vaardigheden. Hieruit volgt een gericht beroepsadvies dat is afgestemd op de eigenschappen van de client en de actuele situatie op de arbeidsmarkt.

Loopbaan testen & baanorientatie
Waar liggen uw wensen en kansen en hoe kan u een breder perspectief krijgen op uw situatie? Hoe is uw zelfbeeld, welke mogelijkheden sluiten aan bij uw kwaliteiten en werkervaring en waar liggen beperkingen? Dit alles kan ondersteund worden door de inzet van specifiek geselecteerde testen.

Jobsearching & Jobhunting
In deze fase biedt uw coach de ondersteuning bij het zoeken naar de geschikte vacatures. Met behulp van de tips en adviezen zoekt u gericht naar passende functies.Tevens kunnen kandidaten gebruikmaken van het Jobportal, hiermee vindt u passende vacatures voordat ze op de reguliere vacaturemarkt gepresenteerd worden.

Sollicitatietraining
U krijgt actief ondersteuning en advies bij het selecteren van passende vacatures en bij het schrijven van een succesvolle brief en cv. Tijdens een van de gesprekken met uw coach of via telefoon en mail worden uw sollicitaties optimaal voorbereid. Bovendien wordt u schriftelijke presentatie en gespreksvaardigheid geoptimaliseerd door training.

Voor wie?

CareerSolution heeft haar dienstverlening volledig afgestemd op werknemers op zoek naar een nieuwe passende functie. 


Bij elke kandidaat onderzoeken we welke richting het beste past voor wat betreft de nieuwe baan. CareerSolution beschikt over een uitgebreid netwerk en kent daardoor goed de weg in diverse sectoren.

Onze dienstverlening beperkt zich niet tot outplacement alleen maar ook re-integratie 2e spoor trajecten en loopbaanoriëntatie behoren tot de mogelijkheden.

Bel of mail ons voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Werkwijze

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bent u van harte welkom om een eerste indruk te krijgen van de coach waarmee u, als u voor ons bureau kiest, gaat werken. Samen met deze coach stelt u een plan van aanpak samen.

Het maatwerktraject dat u samen met uw coach heeft samengesteld zal voornamelijk bestaan uit individuele gesprekken met een ervaren coach.


Elementen die vaak aan de orde komen in de begeleiding zijn onder andere: arbeidsmarktoriëntatie, in kaart brengen kerncompetenties, zoekrichting, verbeteren sollicitatievaardigheden en effectief netwerken.

Als aanvulling op de individuele coaching beschikt CareerSolution over een ruim aanbod aan extra faciliteiten zoals naslagmateriaal, een online academy met ruim 400 verschillende opleidingsmodules, een vacature zoekmachine en uiteraard een relevant formeel en informeel netwerk in Nederland.

Waar?

CareerSolution is gevestigd op 13 locaties in Nederland: Amsterdam (twee vestigingen), Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden, Amstelveen, Haarlem, Breda, Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Groningen. Deze locaties zijn zeer representatief en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op de contactpagina is voor elk van onze kantoren een routebeschrijving beschikbaar. Indien u op een van de vestigingen een afspraak wil maken kunt u contact opnemen via ons centrale telefoonnummer: 085-8886128 of mailen met info@careersolution.nu

Kwaliteit

CareerSolution streeft ernaar om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen. Zo zijn alle loopbaancoaches geregistreerd loopbaancoach en volgt CareerSolution de gedragscode van de branche organisatie NOBCO.

Verder is CareerSolution gecertificeerd door Oval en voldoet het daarmee aan de kwaliteitseisen die deze branche vereniging stelt aan haar leden.